torstai 2. tammikuuta 2020

Mikä ihmeen Bakuchiol?

Bakuchiol on ihonhoitotrendeissä yksi nousevista. Raaka-aineena se on tunnettu pitkään intialaisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä eli kyse ei ole uudesta ja ihmeellisestä aineesta. En kuitenkaan usko, että tämä raaka-aine jää mitenkään tähdenlennoksi, ominaisuuksiensa vuoksi.

Bacuchiol-kasvi on hyvin mitässömän näköinen, mutta tehokas ihonhoidossa
Bakuchiol on psoralea corylifolia -kasvin siemenistä. Kyse on luonnon omasta retinolista, jota herkkäihoisemmat pystyvät käyttämään kuten retinolia saaden samat vaikutukset. Eli, jos olet saanut retinolista oreita iholle, niin tä voi olla ratkaisu tilalle. Bakuchiol täsmäiskee ihon hienoihin juonteisiin ja pigmenttimuutoksiin sekä kiinteyttää ihoa, aivan kuten retinolkin tekee.

Bakuchiol ei retinolin lailla kuitenkaan kuivata ihoa, aiheuta punoitusta tai ärsyyntymistä. Se ei myöskään ole aurinkoherkkä ainesosa eli sen lisääminen iholle aamulla ei ole huono ajatus. Retinolkin on ihan ok iholla aamuisin, kunhan muistaa aurinkosuojan sen kanssa. Näin ollen Bakuchiol alkaa kuullostamaan liian hyvältä ollakseen totta. Se sopii niille, jotka eivät halua monia kerroksia aamu rutiiniinsa. Vaikkakin en suosittele aurinkosuojan tiputtamista pois, mutta Suomen talvessa sen tarvetta voi aina kyseenajaistaa hieman. Varsinkin jos et ole löytänyt sopivaa, ei ihohuokosia tukkivaa, aurinkotuotetta.

Raaka-aineena Bakuchiolia on alkanut löytymään monissa ihonhoitotuotteissa. Se leviää
kauneusmaailmassa kuin kulovalkea. Siihen on kyllä hyvä syykin, se toimii. Kuitenkin on jännä huomata kuinka kalliit merkit sananmukaisesti kynivät tällä raaka-aineella asiakkaan kukkaron, kun samalla vahvuudella löytyy halvempiakin versioita, jotka toimivat.

Itse törmäsin siihen Revolution Skincaren seerumissa, jossa on 1%:n vahvuus tätä vaikutuainetta ja päälle kolmekymppinen ihoni rakastaa sitä ja heti ensimmäisillä käyttökerroilla iho oli aamulla ihanan tasainen. Pakkasten tuoma punoitus oli huomattavasti laskenut tämän tuotteen käytön myötä. Yhdistettynä kosteuttavaan rutiin, oli iho myös kuulas ja pehmoinen aamulla. Tästä raaka-aineesta ei ole siis pakko räjäyttää kukkaroa.

Kohtuuhintainen, alle 15€, tuote löytyy myös The Inkey Listiltä. The Inkey Listiä saa ostettua esimerkiksi Lookfantasticilta tai Cult Beautylta.

Lähetä kommentti

On Instagram

© Never30again. Made with love by The Dutch Lady Designs.