tiistai 5. toukokuuta 2020

Miten elvytät kuivaa ihoa korealaisella kosmetiikalla

Korealaiset ihonhoitotuotteet on helppo tapa aloittaa
ihon tehokosteuttamista
Itse olen aina kokenut, että oma ihoni on hyvin kuivaa sorttia. Kuitenkin olen välttänyt sen kosteuttamista viimeiseen asti, koska olen kokenut sen lisäävän ihoni rasvoittumista tietyilla alueilla erittäin paljon. Harmillisesti juuri ne rasvoittuvat alueet ovat ihoni kaikkein kuivimmat alueet. Eli olen elänyt harhaluulossa, että en voi kosteuttaa, koska se rasvoittaa ihonia, joka on ihan kukkua. Hyvin usein rasvoittuva iho on osittain merkki siitä, että iho on kuiva ja se huutaa kosteutusta. Rasvoittuminen voi olla ihon oma tapa koettaa kosteuttaa ihoa. Varsinkin jos rasvoittumisen yhteydessä ei ole havaittavaissa suuria määriä epäpuhtauksia.

Itse pääsin eroon pikkuhiljaa tästä harhaluulosta, kun tutustuin korealaiseen kosmetiikaan. Minulle punaisen langan löytyminen oli, kun otin ensimmäisiä kertoja käyttöön korealaiset kasvovedet, jotka ovat hieman erillaisia kuin länsimaalaiset. Länsimaalaiset kasvovedet ovat viime vuosiin asti olleet vahvasti ihon puhdistuksen varmistustuotteita, enkä sen vuoksi ole koskaan kokenut niitä hyviksi omalle iholleni. Ne ovat jopa kuivattaneet ihoani pahemmin. Korealaisten kasvovesien myötä markkinat ovat alkaneet adaptoitumaan entistäkin enemmän kohti hoitavia kasvovesiä eli tonereita.

Korelainen ihonhoito perustuu vahvasti ihon kosteuttamiseen ja sen vuoksi sopiikin kuivasta ihosta kärsiville erittäin hyvin. En sano, että kuivaihoisten pitäisi heitää länsimaalaiset tuotteet samantien roskakoriin ja kääntyä käyttämään korelaista kosmetiikkaa. Kun tutustuu hieman korealaiseen ihonhoitoon, näkee kosteuttamisen tärkeyden eri hoitovaiheissa. Oma ehdoton suosikkini KANGASNAAMIOiden lisäksi on 7 SKIN METHOD. Näiden kahden korealaisen ihonhoidon peruskiven myötä ihoni rasvoittuminen on vähentynyt ja pienten iho-ongelmien väärä on puolittunut, kun iho on kosteutettu ja voi paremmin. Suklaan aiheuttamia paukamia nämäkään eivät taio vielä pois, mutta helpottavat niistä selviämistä.

Kangasnaamioilla kosteutta ilman miljoonaa purkkia

Kangasnaamiot on erittäin tehokas ja helppo tapa
kosteuttaa ihoa
Omasta mielestäni hyvin helppo aloitus ihon kosteuttamiselle korealaiseen tapaan on kangasnaamiot. Niiden helppous piilee siinä, ettei sinun tarvitse tehdä muuta kuin pestä iho ja rentoutua naamio kasvoilla. Sinun ei tarvitse valita montaa eri tuotetta kaappiisi vaan voit valita muutamia mielenkiintoisia naamioita ja aloittaa niillä kokeilemaan mihin ihosi vastaa parhaiten. Kun olen kokeillut erillaisia naamioita ja tunnostellut ihoasia ja oloasi maskin jälkeisenä aikana huomaat nopeasti mitkä ainesosat tuottavat sinun ihollesi parhaan lopputuloksen.

Itse valitsen usein COLLAGENia tai ALOEta sisältäviä naamioita. HYALURONIHAPPOkin osuu hyvin usein valitsemiini naamioihin. Uutena rakkautena itselleni tuli viime vuonna LOHIÖLJYÄ sisältävä Eyenlipin naamio. Toisaalta jos valitse minkä tahansa kangasnaamion, jossa lukee HYDRATING (kosteuttava), niin et osu kovinkaan kauaksi onnistuneesta valinnasta.

Korealaisilla markkinoilla on erittäin kova kilpailu varsinkin kangasnaamioiden segmentissä. Saat jo eurolla erittäin laadukkaan naamion EBAYn kautta. Suomesta ostettuna nämä hyvät maskit eivät maksa yli viittä euroa. Itse en sijoita kangasnaamioon mielelläni yli viittä euroa. On kuitenkin kyse kertakäyttöisestä ihonhoitotuotteesta.

7 Skin methodilla roimasti kosteuttaa

7 skin methodiin sopivia kasvovesiä
7 SKIN METHODin voi aloittaa yksinkertaisuudessaan yhdellä tuotteella. Valitset vain hyvän kosteuttavan kasvoveden (toner), et tarvitse montaa tuotetta tämänkään toteuttamiseen. 7 SKIN METHODissa on kyse siitä, että iholle kerrostetaan kosteuttavaa TONERia tai ESSENCEä (hoitoneste) seitsemän kerroksen verran. Tämä kuullostaa hyvin työläältä metodilta kosteuttaa ihoa, mutta se on puppua. Seitsemän kerroksen levittäminen vie alle 10 minuuttia aikaa, kun olet valinnut tuotteet siten, että ne ovat ohuehkoja ja imeytyvät helposti ihoon.
Vesimäiset tonerit toimivat tässä tarkoituksessa paremmin kuin geelimäiset paksummat tuotteet. Toki voit käyttää vesimäistä ohutta toneria ensimmäiset 5 kerrosta ja esimerkiksi 2 viimeistä kerrosta geelimäistä paksua tuotetta.
Tuotteet taputellaan ihoon käsien kautta. Eli kaadat tuotteen käsiin hierot kädet yhteen ja taputtelet tuotteen kasvojen iholle käsillä. Hoidat samalla kuivat kädet, kun tuotteet levitetään käsin. Toki tämän levittämisen voi tehdä myös vanulapulla, mutta se tuottaa mielestäni liikaa jätettä ja kuluttaa kasvovettä turhaan, kun osa siitä imeytyy vanulappuun ja jää sinne.

Kuitenkin 7 SKIN METHODin aloittamisessa on tärkeintä sen ensimmäisen tonerin valinta. Itse suosin hyvin ohuita tuotteita. Laitan postauksen loppuun tuotesuositukseni aloittelijalle, jotta oma valintasi olisi helpompaa. Jos seitsemän kerroksen levittäminen tuntuu aluksi liiaan työläältä, niin aloita muutamasta kerroksesta. Lisää kerroksia pikkuhiljaa oma fiiliksen mukaan, kuitenkin muistaen tuotteiden paksuuden, jos yhdistät useampia tuotteita. Itse suosittelen kuitenkin alussa toteuttamaan rutiinin vain yhdellä laadukkaalla tonerilla.

On siis muistettava, että 7 SKIN METHOD on enemmänkin ajatusmalli tuotteiden kerrostamisesta kuin pakollinen korealaisen ihonhoidon osa. Kun ymmärtää eri tuotteiden imeytyminsen eri ihon kerroksiin ja sen myötä järjestyksen iholle laitettaessa, niin olet jo tasolla, jolla ihosi saa kosteutta varmasti joka päivä. Mutta älä huoli, ei sinun tarvitse heti hankkia miljoonaa tuotetta aloita kevyesti ja jos ihosi pitää, niin jatka uuteen korelaiseen villitykseen.

Varoituksen sanat ennen kuin hurahdat

Nämä kaksi korelaisen kosmetiikan kulmakiveä ovat hyvä alku ennen kuin siirryt korelaisen kosmetiikan syvään päähän eli 10 askeleiseen ihonhoitorutiiniin. En kuitenkaan kannusta aloittamaan koko kosteutuskokeilua hankkimalla 10 tuotetta samantien vaan lisäämällä ihonhoitorutiiniisi pikkuhiljaa tuotteita. Liian suuret muutokset yhtäkkiä voivat tuottaa isojakin iho-ongelmia, vaikka olet tarkoittanut hyvää. Lisäksi kukkarosi tulee kärsimään innostuksestasi, koska vaikkakin korelainen kosmetiikka onkin verrattavain edullista, niin tuotteita tulee huumassa ostettu useita kerralla ja osa niistä ei tule sopimaan ihollesi tai hoitorutiinisi muiden tuotteiden kanssa yhteen.

Alla muutama tuotesuositus omista suosikeistani ja tuotteista, jotka ovat mielestäni helpoimpia aloittaa nämä kaksi kosteuttavan ihonhoidon kokeilua. Valitsin tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja pitänyt. Pyrin myös valitsemaan sellaisia, joita voi hankkia sekä koreasta suoraan tai kotimaisista lähteistä.

KANGASNAAMIOT
Kuten sanoin, niin oikeastaan millään korealaiseella naamiolla, jossa lukee HYDRATING et voi osua väärään, mutta tässä omia suosikkejani sekä sellaisia joista olen kuullut hyvää monelta muulta bloggaajalta. Lisään listaan myös niiden hankintapaikkoja, jotta hankkiminen olisi sinulle helppoa (Osa linkeistä on affiliaattimlinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä)

* EYENLIP (Beautyko)
* MISSHA Airy Fit maskit (Eleven* , Lyko*)
* INNISFREE Real Squeeze (Aidot joutuu ostamaan koreasta tällä hetkellä)
* MIZON (Bearel* , Kokoskin)

KASVOVEDET
Kasvovesien lista voisi olla todella pitkä, koska itse hulaannun usein kasvovesiin. Itse yhdistelen erillaisilla kosstumuksilla olevia, jossa saan viimeisiin kerroksiin tuhdimpia. Nämä ovat mainioita tuotteita ja olen itse niihin tykästynyt tai olen kuullut paljon. Lisään listaan myös niiden hankintapaikkoja, jotta hankkiminen olisi sinulle helppoa (Osa linkeistä on affiliaattimlinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä)

* THE SKIN HOUSE Rose- tai Aloe Water Mist (Bearel*)
* HUXLEY Extract it Toner (Nobe* , Bearel* , Eleven*)
* HOLIKA HOLIKA 3 Second Starter kaikki "maut" (Bearel*, Nordicfeel* , Eleven*)
* PYUNKANG YAL Mist Toner (Kokoskin)
* WHAMISA Toner Deep Rich (Hyvinvoinnin tavaratalo* , Lyko* , Eleven*)


Lähetä kommentti

On Instagram

© Never30again. Made with love by The Dutch Lady Designs.