perjantai 25. toukokuuta 2018

Oi Tukholma - kosmetiikka haalintaa rapakon toisella puolella



ABBA-museo on Tukholman hauskin museo aikuisille
Minun kaksikuinen "en saa ostaa kosmetiikka"-pätkä päättyi kyllä oikein kunnolla Tukhoman reissuun viime viikolla. Suunnitelma tyttöjen reissullamme oli erittäin selkeä: perjantai päivä chillailua kahviloissa ja yksi museo. Lauantaille olikin sitten sovittu totaalinen shoppailun tyhjentävä kokemus.

Jostain syystä kaikki meni lennoista, junamatkaan ja hotelliin kuin strömssössä. Jotenkin kaikki vaan soljahti mainiosti. Ihanien vanhan kaupungin kahviloiden jälkeen tämä lady poppoo suunnisti ABBA-museoon, joka pidensi elämäämme naurun muodossa monta tuntia.

Vinkki vitosena kaikille, jotka matkustavat isommalla porukalla. Arlanda Express tarjoaa 2, 3 ja 4 hengen ryhmille alennuksen junalipuista Arlandan lentikentältä keskustaan, jolloin ei kannata käyttää bussia, joka on 20min hitaampi kuin juna. Esimerkiksi meidän 3 hengen poppoon bussiliput olisivat olleet 360 kruunua ja junalippu oli 450 kruunua eli noin 10€ ero ja junamatka oli mukava, helppo sekä nopeampi. Tätä tarjousta ei kuitenkaan mainosteta missään lentokentällä. Mekin satuimme vahingossa huomaamaan sen. Talviaikaan tarjous on voimassa muistaakseni to-su ja kesällä joka päivä.

Majoituimme Hotel C Stocholmiin, joka muuten on ihan aseman vieressä. Ihana design hotelli. Majoittavat muuten myös 3 aikuista huoneisiinsa ilman tuskaa. Hintakin on kohdallaan, kun huomioitte, että aamupala on jumalainen. Henkilökunta on enemmän kuin ihanaa. Tyypillisiä ruotsalaisia, eli mieletön positiivinen draivi ja innostunvat jokaisesta asiakkaasta. Testasimme myös illalla hotellin IceBarin, kiva kokemus, mutta ei eroa suomalaisesta kesäterassista mitenkään.

Pyhiinvaellus Sephoraan kannattaa 
Mutta sitten siihen kosmetiikka puoleen. Oma ajatukseni oli etsiä blogiin uutta puhtia ruotsalaisesta kosmetiikasta. Innostun aina paikallisesta kosmetiikasta ja rakastan sen hypistelystä. Mutta, kute  kaikki muutkin suomalaiset kosmetiikka hullut, niin aamu aloitettiin Sephorassa. On muuten kukkarolle pelottava kohde. Itse olin tehnyt aivan listan mitä tahdon hypistellä paikan päällä, jotta en sekoaisi totaalisesti.

Mitä Sephorasta tarttui matkaan?

Jos etsit Sephorasta jotain tiettyä asiaa, niin kaappaa myyjä mukaasi, koska he tietävät missä kaikki on ja ovat ruotsalaiseen tapaan erittäin palvelualttiita. Omalla kohdalla olin jo hylännyt TooFacedin uuden kasvopaletin, mielestäni se oli liian tumma makuuni. No myyjän kanssa palattiin sen ääreen ja hän näyti kuinka vähän tuotetta pitää käyttää, jotta se näyttää hyvältä iholla. Jes, ja tuote oli korissani. Kuten kuvasta näkyy, niin aika monta muutakin tuotetta osui koriini. Muutamia kulttituotteita ja iso kasa heräteostoksia. Näiden lisäksi mukanani Suomeen katkasi siskon tytön syntymäpäivälahja/lastenhoitopalkkio Kat Von Dn Light and Shade contour paletti. Onneksi minulla oli eräästä myyntikilpailusta voitettu 150€ Masterin kortti mukana, niin oma kukkaro ei itkenyt niin pahasti.

Sephoran lisäksi osuimme kulmilla olevaan M.A.Cin liikkeeseen, jossa palvelu on mahtavaa. Hypistelin heidän uusimpia palettejaan, joissa oli ihania sinisen ja vihreän sävyjä, mutta osasin olla ostamatta, koska noin 45€ hintalappu oli liikaa pienestä paletista. Päädyin ostaamaan huulupunan ja rajauskynän. Huulipunat olivat muuten heillä halvempia kuin Suomessa. Myyjä oli jälleen aivan super tyyppi. Mitään tuoteta ei tuputettu, vaan kerrottiin vaihtoehdoista. Huulituotteiden lisäksi tarttui mukaan matkakokoinen Fix+ testiin, onko se oikeasti niin hyvä kuin väitetään.

Apteekkikosmetiikaa Ruotsissa - kannattaa käydä

Perus kosmetiikka liikkeiden lisäksi tein excursion apteekkiin. Mikä ero on Suomen apteekilla ja ruotsalaisella apteekilla? No, kosmetiikka valikoina. Kyse ei ole vain perus Avenesta ja Vichystä, vaan heiltä löytyy ruotsalaista luonnon kosmetiikaa todella hyvä valikoima. Siinä missä Suomessa apteekissa on 1-2 metriä kosmetiikkaa ylipäätään, niin täältä löytyi
kokonainen kosmetiikka osasto, jolla oli varmaan 7 metriä pelkkää kosmetiikkaa, josta 5 metriä oli ruotsalaisia luonnonkormetiikka merkkejä.
             

Valinnan vaikeus oli suuri, mutta päädyin Olivan tuotteisiin.
Valitsin niistä puhdistusvaahdon, maskin ja silmänympärysvoiteen. Tuotemerkki ei ole minulle tuttu, mutta mielenkiinnosta valitsin sen. Tarjolla oli monia muitakin merkkejä, joihin muuten törmäsin vielä osaan lentökentällä. Lentokentälle tullessa olin jo päättänyt, että mitään en osta, mutta te tiedätte kosmetiikka hulluuden. Kivat putelit ja purnukat oikein puhuvat sinulle ja keksit kyllä syyn, miksi saat ostaa jonkin tuotteen. Päädyin sitten hankkimaan vielä muutaman tuotteen.

Tukholma on kyllä eittämättä suomalaisen shoppailijan unelma. Pyhiinvaellus Sephoraan on kannattava, mutta siellä tulee toki hallita hermot. Selkeä ajatus siitä mitä haluat katsoa helpottaa.

Vinkkinä niille, jotka haluavat shoppailla Sephorassa budjetilla, niin kassojen edustalla on mieletön hyllyllinen minijä monesta kulttituotteesta. Pääset testaamaan tuotetta ilman kokonaisen maksamista. Jos tykkäät tuotteesta, niin ensi kerralla ostat sitten sen täysikokoisen tuotteen.

Tässä pieni katselmus mitä minulle tarttui mukaan Tukhoman shoppailusta. Mitkä ovat teidän suosikki liikeet kosmetiikan osalta kun käytte Tukholmassa?

Lähetä kommentti

On Instagram

© Never30again. Made with love by The Dutch Lady Designs.